Obsah stránky

Odpolední komentovaná vycházka ve Slavkově u Brna a návštěva městské knihovny

čtvrtek, 02. únor 2017 | Kulturní a sportovní akce

Odpolední komentovaná vycházka ve Slavkově u Brna a návštěva městské knihovny

Ti, kdo se v úterý 31. 1. 2017 chtěli zúčastnit komentované vycházky ve Slavkově, která byla spojená i s návštěvou městské knihovny, věnovali velkou pozornost předpovědi počasí. Počasí se může velmi rychle měnit, takže i naše rozhodnutí může být ráno jiné, než odpoledne. Předpověď počasí a zdraví ovlivňují téměř všechny lidské činnosti. Přestože předpovědi počasí nejsou zcela přesné a neomylné, tentokrát byla předpověď správná a odpoledne začal hustě padat sníh. To neodradilo naši skupinku od zamýšlené akce. Autobusem jsme, za stálého sněžení, dojeli do Slavkova, kde se k nám v průběhu vycházky přidaly další dvě účastnice.

Historii Slavkova, hlavně domům na Palackého náměstí, jsme věnovali asi půl hodiny našeho času a pomalu se přesunuli k zámku, kde se v severním křídle nachází městská knihovna. V knihovně nás přivítala, stále se usmívající paní knihovnice, Jarmila Urbánková. S historií městské knihovny ve Slavkově u Brna nás přišel seznámit vedoucí historického a dokumentačního oddělení, knihovník a zástupce paní ředitelky Mgr. Jiří Blažek. Potom jsme si mohli prohlédnout všechny prostory knihovny a oba naši průvodci nám odpovídali na dotazy a zmínili i akce, které budou knihovnou pořádány. Tak byla navázána, doufáme, že dlouhodobá spolupráce mezi městskou knihovnou a naší obecní knihovnou.

V knihovně panovala skoro jarní atmosféra, protože každý účastník od paní knihovnice dostal na památku kytičku. Velmi dobré bylo i pohoštění, kterého se nám tady dostalo. Příjemně se nám tu povídalo a plánovalo…

O tom, že naše akce jsou pro všechny věkové kategorie svědčí i to, že nevlídné počasí neodradilo ani nejmladší účastníky Míšu a Vojtíka.

Čas naší návštěvy vypršel … a nás pět účastnic se vracelo, zase autobusem, do Vážan n/Lit. Naše společné akce nebývají dlouhé, ale jsou neopakovatelné svou atmosférou a tím, že objevujeme stále nové zážitky, které nám dodávají tolik potřebnou životní energii…

Děkujeme Mgr. Jiřímu Blažkovi a paní Jarmilce Urbánkové za všechny informace a pozornost, kterou nám věnovali a účastníkům za skvělou spolupráci. 

Komentář podává L. Pilátová DiS.

 

Odpolední komentovaná prohlídka Slavkova a návštěva městské knihovny
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.