Obsah stránky

Noční empírová zahradní slavnost

úterý, 09. srpen 2016 | Akce v okolí

Noční empírová zahradní slavnost: tisíce svíček i promítání na vodu
Tisíce svíček v nočním zámeckém parku. Kostýmovaný zahradní bál nebo promítání na vodní stěnu. Nejen to dotvoří atmosféru noční empírové zahradní slavnosti v zámeckém parku při zakončení Napoleonských her v sobotu 13. srpna od 19:00. Největším kouzlem celé akce bude zapojení samotných návštěvníků do této podívané. V jeden moment se totiž noční park ponoří do intimního světla.
„Každý návštěvník obdrží u vstupu do parku elektrickou svíčku. Návštěvníci se tak budou sami podílet na dotvoření jedinečné atmosféry,“ přiblížila ředitelka zámku Slavkov – Austerlitz Eva Oubělická.

Součástí večerního programu bude i empírový bál u bazénu ve spodním parteru. Podobně jako při zimním kostýmovaném plese v Historickém sále se do něj můžou zapojit i dobově odění návštěvníci.

„V celém parku budou připravena také dobově laděná stanoviště, na nichž se můžou návštěvníci občerstvit, dát si víno nebo shlédnout ukázky tance, šermu nebo kejklířů. Vyvrcholením budou salvy na počest císaře zakončené představením Napoleonova empírová fontána promítaného na vodní stěně a hladině spodního bazénu,“ přiblížil Ivan Vystrčil ze sdružení Acaballado.                                   

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.