Obsah stránky

Letní noc s ochutnávkou pomazánek 2016

úterý, 19. červenec 2016 | Kulturní a sportovní akce

V sobotu 16. 7. 2016 pořádali Sleťáci tradiční „Letní noc“, která byla doplněna ochutnávkou pomazánek.

Od tří do čtyř hodin odpoledn bylo k ochutnávce dodáno celkem 26 různých druhů pomazánek. Kolem půl páté se začalo ochutnávat.

Vybíralo se nejen podle názvu pomazánky – tvarůžková, vajíčková, rybí, tuňáková, bramborová, česneková, zelná, z červené řepy, pozdrav z Francie, co dům dal, vajíčková s jablky, makrelová, masová, salámová atd., ale i podle chuťí a barvy pomazánky. Každý zvolil svoji vlastní taktiku hodnocení, protože porotcem byl každý, kdo přišel.

U pokladny obdržel příchozíl „hlasovací kuličky“, které vhodil do sklenice, která byla umístěna za každou miskou s pomazánkou. Pomazánky byly všechny výborné, takže bylo velmi těžké rozhodování...

Nejvíce hlasů získala česneková pomazánka od Renaty Oujezdské. Jako druhá se umístila tvarůžková pomazánka, kterou přinesl Jiří Moškvan, ale prozradil, že ji vyrobila manželka. Třetí místo získala Hana Kadrnožková se svojí pomazánkou z červené řepy. Ochutnávat  se mohlo i po vyhlášení, což všichni naplno využili.

Opravdu lze těžko říci, jestli budeme mít zase někdy příležitost vyzkoušet takovou paletu různých pomazánkových chutí … Komu pomazánky nestačily, mohl vyzkoušet něco z místní udírny.

Součástí  večerního programu byla následně i tombola a krátká ukázka country tanečku. Kdo nechtěl tančit mohl jen tak poslouchat, protože hrála opět kapela SAVANA, která si v naší obci získala svoje stálé příznivce. A nejen v naší obci, protože za námi přijeli přátelé z Vyškova a ze Slovenska.

Sleťáci děkují všem, kteří přispěli do „Soutěže o nejchutnější pomazánku“. Všem, kteří přispěli do tomboly. Také obsluze v horní hospodě a panu Moškvanovi  za dovoz a odvoz lavic a stolů.

Jak je vidět na fotografiích, tak počasí trošku zlobilo, takže děkujeme i všem, kteří během akce přenesli stoly a lavice do sálu, aby bylo možno nerušeně pokračovat v příjemném prostředí, s příjemnými lidmi a s příjemnou hudbou, ve slibně započaté zábavě…

 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.