Obsah stránky

Košt slivovice 2016

neděle, 13. březen 2016 | Kulturní a sportovní akce

Dne 12. 3. 2016 se konal, již tradičně pod záštitou ČZS Vážany nad Litavou, v prostorách Obecního domu, 15. ročník koštu slivovice.

Absolutním vítězem letošního ročníku se stal pan Vladimír Hanák z Kobeřic (původem ale Vážaňák...) se svou slivovicí, která získala nejvyšší hodnocení ze všech vzorků.

V kategorii slivovic obsadil druhé místo pan Aleš Sedlák z Kobeřic a o třetí místo se podělili pan Milan Kundera z Milešovic a pan Oldřich Novotný z Kobeřic.

V kategorii meruňkovic obsadil první místo pan Milan Bayer ze Slavkova u Brna, dělené druhé místo obsadili pan Stanislav Formánek z Nížkovic a pan Martin Matyáš z  Kobeřic. Na třetí místo pak dosáhnul pan Václav Eliáš ze Slavkova u Brna.

V kategorii hruška obsadil první místo pan Radomír Polák z Brna, druhé místo obsadil pan Antonín Hanák ze Slavkova u Brna a o třetí místo se podělili pan Mgr. Vladimír Kypr z Otnic a pan Lubomír Karafiát ml. z Prostějova.

V kategorii letní obsadil první místo pan Vladimír Kučera z Vážan nad Litavou, druhé místo obsadil pan Viktor Zachoval z Vážan nad Litavou a třetí místo obsadil pan Jan Roučka ze Strážnice.

V kategorii likéry obsadila první místo paní Jarmila Černáková z Vážan nad Litavou, druhé místo obsadila paní Věra Burianová ze Slavkova u Brna a dělené třetí místo obsadili pan Vladimír Hanák z Kobeřic a pan Michal Boudný ze Slavkova u Brna.

Návštěvníci letošní akce si jistě opět pochutnali na vystavených vzorcích "kořalek" a při dobré hudbě si zazpívali a popovídali se svými spoluobčany a přespolními sympatizanty Vážanského koštu.

Zahrádkářům patří velký dík za povedenou akci a těšíme se na košt v r. 2017.

Jedna z hlavních organizátorek akce - Marie Zachovalová, dodává:

Dne 27. 2. 2016 degustátoři v počtu 12 osob  vyhodnotili rekordních 136 vzorků, rozdělených do 5.kategorií (59 vzorků slivovice, 36 meruňkovice, 13 hruškovice, 19 letní a 9 likéry). Nebyla to práce lehká, ale chlapci se toho zhostili s velkou odpovědností.

V sobotu 12. 3. 2016 proběhl košt a vyhodnocení, s taneční zábavou a na zpestření i losování tomboly o pěkné ceny. Tato akce nebyla výjimečná jen co do rekordního počtu vzorků, ale i rekordní návštěvností, kdy bylo prodáno 200 vstupenek.

Výbor zahrádkářů touto cestou děkuje všem, kteří se nějakým způsobem podíleli na této akci, ať už darovali vzorek slivovice, příspěvkem do tomboly nebo jen svou účastí na sobotní akci. A nesmíme opomenout také velmi příjemnou a usměvavou obsluhu u nalévání slivovice.

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.