Obsah stránky

I. komentovaná prohlídka Vážan n/Lit. 2015

středa, 28. říjen 2015 | Kulturní a sportovní akce

Dne 27. 10. 2015 se konala I. komentovaná prohlídka Vážan nad Litavou

Sraz účastníků prohlídky naší obce byl v 16.00 hod před „Zámečkem“.

Zahájení bylo za účasti asi dvaceti občanů Vážan. Postupně se však přidávali další občané, kteří prošli trasu až k „Poldru“ a k poslední zastávce s výklad u „Boží muky“, kde organizátorka akce L. Pilátová komentovala i bitvu u Slavkova a její následky pro okolí.

Počasí účastníkům přálo a téměř hodinová procházka nebyla nikterak náročná pro seniory, kteří informace doplňovali svými zážitky a znalostmi o historii obce a rovněž tak nebyla náročná ani pro děti, které překvapily svými vědomostmi o současnosti Vážan.  Velmi milé bylo zjištění, že knihu o Vážanech nad Litavou vlastní většina přítomných. Ti, co ji doposud nevlastní, si ji mohou půjčit v naší obecní knihovně nebo zakoupit na OÚ. Nás „Vážaňáky“  potěšila i návštěva, „Mimovážanských“, kteří se zúčastnili i besedy se starostou obce Ing. Václavem Matyášem.

Závěrem doplňuje paní Ludmila Pilátová:

Někde jsem četla, že děti vychovává celá vesnice a při dnešní vycházce a následné besedě jsem viděla, že i ty nejmenší děti pozorně poslouchaly a těšily se z přítomnosti svých rodičů, prarodičů i nás ostatních.

Z naší vycházky vyplynula další aktivita – Návštěva výstavy „Malé město velkých dějin“, na zámku ve Slavkově u Brna. Pokud bude mít někdo další zájem se přihlásit, může tak učinit ve středu 4. 11. 2015 v obecní knihovně v době od 17.00 do 18.00 hodin. Termín návštěvy ba zámku bude zajištěn podle reálného zájmu.

Dovolte mi poděkovat nejen všem přítomným, kteří si udělali čas na naši společnou akci, ale i obsluze v „Horní hospodě“, která přispěla k příjemně prožitému odpoledni  a vzornou obsluhou s teplými nápoji završila celou akci.

1. komentovaná prohlídka Vážany n/L. 2015
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.